Joi, 16 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au dispus reținerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, a unui bărbat de 37 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de săvârşirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Acesta a fost depistat de polițiștii rutieri în trafic, în seara de miercuri, 15 mai a.c., în jurul orei 23.20, pe strada Uzinelor din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe care este bănuit că l-ar fi sustras în aceeași seară, în jurul orei 22.50, de la o cunoștință.

Totodată, în momentul în care a fost depistat de polițiști, acesta conducea autoturismul respectiv fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, în urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot joi, 16 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier l-au prezentat pe bărbatul de 37 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 37 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

*

116 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Joi, 16 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 56.320 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constate șapte tamponări.

33 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 14 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 12 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, șase sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, au fost sancționați trei bicicliști neregulamentare, iar 48 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!