Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii Biroului de Combaterea Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea în colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au identificat și prins pe raza municipiului Oradea, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Hârlău, județul Iași și un bărbat de 57 de ani, din comuna Ip, județul Sălaj, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Cei doi sunt bănuiți de polițiștii bihoreni că, în noaptea de 7 spre 8 iulie a.c., în intervalul orar 23.00 – 06.00, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-o locuință din municipiul Oradea, de unde ar fi sustras un ceas de mână bărbătesc și două portmonee cu acte personale, carduri bancare și 2.600 de lei, provocând un prejudiciu în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

De asemenea, bărbatul de 43 de ani, este bănuit că, în noaptea de 13 spre 14 iulie a.c., prin escaladare și efracție, ar fi pătruns într-o locuința din municipiul Oradea, de unde ar fi sustras diverse bijuterii din aur, DVR-ul sistemului de supraveghere video și alte bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Bărbatul de 57 de ani este bănuit că l-ar fi transportat la și de la locul faptei pe bărbatul de 43 de ani și ar fi asigurat complicitatea morală și materială în timpul și imediat după comiterea faptei.

Totodată, în aceeași noapte de 13 spre 14 iulie a.c., cei doi sunt bănuiți că, prin escaladare și efracție ar fi pătruns într-o altă locuință din municipiul Oradea, de unde ar fi sustras o scară folosită pentru a putea escalada și pătrunde în locuința respectivă, cauzând un prejudiciu apreciat la 2.000 de lei.

Polițiștii bihoreni au recuperat în proporție de 80% prejudiciul cauzat.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, duminică, 14 iulie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei doi pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Luni, 15 iulie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 43 de ani, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Față de sălăjeanul de 57 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului – Poliția Municipiului Oradea împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul unităților de parchet competente, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Oradea.