Joi, 31 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au organizat o acțiune de prindere în flagrant, în municipiul Timișoara, județul Timiș, a unui tânăr de 23 de ani, din comuna Becichereu Mic, județul Timiș, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, tânărul de 23 de ani este bănuit că, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie a.c., în intervalul orar 23.00 – 07.00, ar fi sustras de pe raza municipiului Oradea un autoturism care fusese lăsat de proprietar parcat pe stradă, în fața unui imobil de locuințe, asigurat cu sistemul de închidere centralizat. Prejudiciul cauzat astfel este de 15.000 de euro.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au prins în flagrant tânărul de 23 de ani pe o stradă din municipiul Timișoara, în timp ce urca în autoturismul respectiv, care a fost identificat parcat într-o parcare amenajată, la periferia localității.

Cel în cauză a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale bihoreni au ridicat din posesia tânărului de 23 de ani autoturismul sustras și l-au restituit proprietarului, prejudiciul fiind astfel recuperat integral.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.