Firma Construcții Bihor S.A. continuă lucrările la parcarea subterană din strada Independenței, în acest moment lucrându-se la cele două tronsoane, respectiv tronsonul I cuprins între Axul 1 – 7 și tronsonul II cuprins între Axul 8 -16 (înspre Sinagoga Zion).

La tronsonul I, s-a realizat deja în proporție de 100% nivelul -3 și -2, iar la nivelul -1 se pregătește turnarea peretelui nivelului, urmând ca apoi să fie finalizată și placa superioară de la nivelul 0 al parcării.

În ceea ce privește stadiul lucrărilor la tronsonul II, care este cuprins între Axul 8 – 16, în acest moment s-a executat stratul de egalizare și hidroizolare cu membrană bentonitică, iar acum se execută montarea armăturii pentru pregătirea turnării radierului.

„Parcarea urmează să fie finalizată până la sfârșitul acestui an. Totodată, până la data de 15 mai va fi finalizat și proiectul tehnic pentru piațeta care va fi amenajată deasupra parcării, spațiu care va deveni astfel unul de utilitate publică, urmând ca apoi să fie demarată și procedura de licitație pentru executarea acesteia”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Parcarea de pe strada Independenței va fi o construcție pe trei niveluri subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri. Începute în anul 2015, lucrările la parcare au fost reluate în luna septembrie a anului trecut, după găsirea tuturor soluţiilor tehnice la problemele care au apărut între timp, construcţia fiind de mare complexitate tehnologică.

Valoarea totală a contractului de lucrări este de 35.955.337 lei.