Ambulanța achiziționată de Asociația CERT Transilvania în luna martie va ajunge în acest sfârșit de săptămână în zone izolate din Apuseni. Este un autovehicul 4X4 care va duce sănătatea în munți, acolo unde medicilor le este greu să ajungă, iar bolnavilor le este greu să coboare.

Reprezentanții asociației precizează că de multe ori, dificultatea de a ajunge la medic, lipsa unui screening făcut la timp şi lipsa informaţiilor pot face diferenţa între o viaţă sănătoasă şi una dificilă:

„Înţelegem cât de important, şi totuşi dificil, este accesul la servicii medicale pentru persoanele care trăiesc în zone izolate. De multe ori dificultatea de a ajunge la medic, lipsa unui screening făcut la timp şi lipsa informaţiilor pot face diferenţa între o viaţă sănătoasă şi una dificilă. În lună martie, Asociaţia CERT-Transilvania a achiziţionat cu mari eforturi o ambulanţă specială. Este un autovehicul 4X4, care va duce sănătatea în munţi, acolo unde medicilor le este greu să ajungă şi de unde bolnavilor le este greu să coboare. Se doreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care nu pot, nu ştiu sau nu îşi permit să acceseze servicii medicale. Suntem la un pas de a duce la îndeplinire ceea ce pentru mulţi este doar un vis”.

Prima acţiune va avea loc astăzi, 13 iulie, iar în cadrul ei 34 de medici pe diferite specialităţi vor desfăşura activităţi de screening şi prevenţie pentru copiii din Apuseni.