Arturas Valeika a semnat un nou contract cu CSM CSU Oradea. Lituanianul în vârstă de 33 ani va juca pentru al 3-lea sezon consecutiv în uniforma roș-albastră, fiind o piesă de bază la câștigarea a două titluri naționale în ultimii doi ani.

Înalt de 2.07 metri, Valeika este jucător de poziția 5. El s-a alăturat echipei orădene în vara anului 2017, din postură de jucător aflat la primul angajament în țara noastră.

În cele două sezoane petrecute alături de CSM CSU Oradea, Valeika a bifat 76 prezențe în Liga Națională și opt în Cupa României. El are medii statistice de 7.6 puncte, 5.1 recuperări (1.6 ofensive), 1.5 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.6 capace pentru 11.4 la eficiență în peste 23 minute pe meci. Arturas are procentaje de 63% la aruncările de două puncte, 22% la trei puncte, respectiv 65% la linia de pedeapsă.

Jucătorul originar din Lituania a fost o piesă de mare importanță în angrenajul formației antrenate de Cristian Achim. Valeika este un jucăto esențial în jocul defensiv al echipei, respectiv un baschetbalist de mare importanță în ofensiva colectivă a roș-albaștrilor.

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a decis să continue colaborarea cu acest jucător datorită faptului că întrunește mai multe dintre cerințele și obiectivele urmărite de la un pivot în actuala configurație a echipei, așa cum s-a întâmplat și în ultimele două sezoane. Arturas Valeika se evidențiază prin abilitatea de a finaliza acțiunile pick and roll. În plus, este un jucător atletic, energic și poate să susțină un ritm accelerat de joc (tranziție și contraatac). Alte calități sunt abilitatea de a se apăra în diferite sisteme, inteligența baschetbalistică și capacitatea de a recupera sub panoul advers.

Născut la Vilnius, Arturas a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii. În NCAA, Arturas a jucat pentru Midland (2004–2006) și Weber State (2006–2008).

Imediat după absolvire a semnat primul angajament profesionist din carieră. El a jucat pentru Eisbaeren Bremenhaven, în primul eșalon baschetbalistic al Germaniei în sezonul 2008/09. Ulterior a jucat pentru SK Valmiera, BC Alytus, Perlas Vilnius, Cáceres Ciudad del Baloncesto, Neptūnas Klaipėda, Rūdupis Prienai, Lietuvos rytas Vilnius, respectiv Lietkabelis Panevėžys.

El are 11 sezoane ca jucător profesionist și patru în campionatul universitar nord-american. În țara natală a bifat aproape șapte sezoane cu 217 prezențe. În Letonia și Germania a petrecut câte un sezon, iar în Spania a evoluat o jumătate de sezon.