CSM CSU Oradea continuă colaborarea cu mai mulți dintre jucătorii care au contribuit la câștigarea titlului de campioană a României în sezonul 2018/19. Astfel, roș-albaștrii vor conta în stagiunea 2019/20 pe serviciile lui Giordan Watson, Kris Richard, Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu, Edward Petrescu și Nikola Markovic.

Vara trecută, Watson a semnat un contract pe două sezoane. Așa cum s-a anunțat atunci, Giordan va evolua pe parcursul sezonului 2019/20 în roșu și albastru, după ce a avut o contribuție majoră la câștigarea celui de-al 3-lea titlu național din istoria clubului. El a avut medii statistice de 13.3 puncte și 4.9 pase decisive în peste 30 minute pe meci.

Cel mai bun marcator al echipei de la venirea sa la Oradea, Kris Richard are angajament valabil pentru sezonul competițional 2019/20 cu formația alături de care a devenit de două ori campion al României. Richard a avut medii statistice de 16.1 puncte și 4.0 recuperări în aproape 30 minute pe partidă.

Nikola Markovic a semnat un contract pe un an și jumătate atunci când s-a alăturat, în cursul sezonului recent încheiat, echipei orădene. El a contribuit în ambele faze ale jocului, aducând un plus de energie și un imbold major unității a 2-a a CSM CSU Oradea în drum spre titlul de campioană a României. Nikola va fi o piesă de bază pentru bihoreni, continuându-și angajamentul cu echipa de pe Crișul Repede.

Tudor Fometescu a făcut un pas important în față pe parcursul sezonului precedent. El a acoperit în prima jumătate a stagiunii, atunci când Bobe Nicolescu a fost accidentat. Tudor a fost convocat la prima reprezentativă și este un jucător important în naționala U20 masculin a României.

Bobe Nicolescu își continuă aventura alături de echipa cu care a câștigat trei titluri naționale. Un jucător tânăr deja consacrat, desemnat căpitan al echipei naționale de seniori, sportiv ce a acumulat bogată experiență la nivel internațional, atât în cupele europene, cât și cu naționala României, Bobe rămâne un jucător de mare importanță pentru Oradea și un exemplu pentru tinerii ce practică baschetul în țara noastră.

Edi Petrescu vine după un prim sezon în programul echipei. El a fost alături de roș-albaștri pe tot parcursul stagiunii și va continua să facă parte din angrenajul CSM-ului. Fără îndoială, sezonul 2019/20 reprezintă o provocare pentru Edi, el încercând să facă următorul pas către o carieră în baschet.

Reamintim că Dragan Zekovic a semnat un nou contract cu CSM CSU Oradea. El a parafat un acord de tipul 1+1, fiind un jucător ce poate ajuta echipa atât la poziția 4, cât și la poziția 5. De asemenea, roș-albaștrii au anunțat legitimarea lui Cătălin Baciu și despărțirea de Bogdan Țîbîrnă.

Conducerea clubului continuă munca de construire a lotului de jucători pentru următorul sezon competițional. În paralel, joi (04.07), CSM CSU Oradea își va descoperi culoarul în Basketball Champions League – ediția 2019/20. Vom reveni cu informații oficiale referitor la activitatea echipei de baschet masculin.