Circa 9 kg de tutun a fost confiscat, în weekend, de polițiștii din localitatea Marghita de la doi bărbați din localitatea bihoreană Valea lui Mihai. Totodată au întocmit un dosar penal.

 

Potrivit IPJ Bihor, duminică seara, pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea bihoreană Marghita, polițiștii din Marghita  au depistat în trafic un autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani, avându-l ca pasager pe un bărbat de 26 de ani, ambii din localitatea Valea lui Mihai, județul Bihor.

În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în portbagajul autoturismului doi saci din plastic în care se aflau 9 pungi, care conţineau o materie vegetală uscată, de culoare brun deschis, cu aspect de tutun pentru fumat, în greutate totală de aproximativ 8,90 de kg, fără documente de proveniență.

Întreaga cantitate de tutun a fost confiscată, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de « deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg. tutun de fumat, (…) ».

*

Sursa: Realitatea de Bihor