În perioada 15-20 iulie, asociația Love Bihor a desfășurat cursul de animator socio-eductiv parte din proiectul „Animatori pentru viitor”.

Scopul cursului a fost pregătirea socio profesională a 25 de tineri cu vârsta între 15-23 ani prin însușirea abilităților de animator socio educativ respectiv însușirea abilităților de animator socio educatv a 10 reprezentanți de la ONG-uri.

Chiar dacă inițial proiectul a fost unul local, am extins înscrierile la nivel național, având participanți atât tineri cât și ONG-uri și din județul Timiș, astfel am avut 10 reprezentanți ai ONG-urilor și 25 de tineri din județul Bihor și Timiș.

Cursul a fost împărțit pe 6 zile și a cuprins sesiuni bazate pe învățare prin experiență precum: animație, educație nonformală, dierse tipuri de jocuri, siguranța în activitățile de animație, comunicare, lucru în echipă, pictură pe față, modelaj de baloane, atelier de creație, întocmirea proiectelor de animație.

”În ziua a 5-a am avut-o alături de noi din partea Direcției Județene de Sport și Tineret Bihor pe doamna Consilier de Tineret Daniela Băltățescu care le-a prezentat participanților modalitățile de implicare în actiitățile de voluntariat în cadrul Centrului de Tineret Oradea, susţinut în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Bihor şi Muzeul oraşului Oradea- Complex cultural” au precizat organizatorii.

La evaluarea finală a cursului, participanții au declarat că acest curs i-a ajutat să se dezvolte personal și profesional astfel că în viitor își doresc să se implice în proiecte de animație fie în cadrul unor organizații fie angajați.

Următoarea etapă a proiectului constă în organizarea a patru evenimente de animație reprezentând partea practică a cursului.

În final, tinerii vor participa la o sesiune de orientare în carieră pentru a învăța cum să folosească cât mai eficient această experientă.

Proiectul este finanțat prin „START ONG” un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat program de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.