Marți, 14 iulie, Parcul Cetății Oradea a găzduit, în condiții adaptate situației epidemiologice actuale, evenimentul de lansare a candidaților Alianței USR PLUS din județul Bihor.

Conferința a fost deschisă de către eurodeputatul Dacian Cioloș, președintele PLUS și al grupului politic Renew Europe din cadrul Parlamentului European, împreună cu deputatul USR, Silviu Dehelean.

Candidatul USR PLUS la Primăria Municipiului Oradea este Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog și președinte PLUS Bihor, iar lista de consilieri este completată de Sovarschi MariusNorbert BartaDelia UngurVasile Dumitriu, Cosma Bogdan și Adrian Derban.

Pentru Consiliul Județean, Alianța o propune pe Simona Bisboaca, inginer tehnolog, cercetător și antreprenor, lista fiind completată de Mihai Șvab, Andrei Acs, Ciprian Barna, Dan Popa, Traian Cosor, Ciprian Bogdan și Ciprian Frunză.

„Este nevoie de femei în politică și în administrație, așa cum este nevoie de ele în orice domeniu, pentru că au inteligență, răbdare, văd mai multe nuanțe decât noi și – cel mai important – știu să aibă grijă de cei apropiați și de comunitățile lor. Avem pe 27 septembrie șansa să schimbăm și administrațiile locale cu tinerii capabili ai Alianței USR PLUS, pentru ca efortul din Parlamentul European să nu fie în zadar și banii de dezvoltare chiar să fie folosiți pentru comunitățile locale” a accentuat președintele PLUS și Renew Europe, Dacian Cioloș.