La Grădina Zoologică din Oradea s-a născut în urmă cu trei săptămâni un pui de lamă, al doilea în decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel să numere cinci exemplare.

Puiul de lamă de la Zoo Oradea este mascul şi deocamdată se hrăneşte doar cu lapte matern, urmând ca, treptat, să-i fie introduse în meniu legume mărunţite, morcov, sfeclă, varză, bostan şi mere.

Mama și puiul de lamă pot fi admirați de către vizitatori într-un țarc situat lângă locul de joacă. Proaspătul locatar de la Zoo Oradea nu are deocamdată un nume, orice persoană fizică sau juridică putându-i oferi unul în urma încheierii unei adopții. Pe lângă acest nou membru, tot în perioada Sărbătorilor de Iarnă, colecția de animale de la Zoo Oradea s-a îmbogațit cu trei miei și doi iezi de Camerun.

Programul de vizită al Zoo Oradea în această perioadă este zilnic, între orele 9.00-17.00 (ora 16.00, la casierie), iar începând de la 1 aprilie și până la 1 septembrie, zilnic, între orele 9.00-19.00 (ora 18.00, la casierie). Un bilet de intrare pentru adulți costă 18 lei, în timp ce copiii peste 3 ani până la 18 ani, pensionarii și persoanele cu dizabilități au de achitat 9 lei. Abonamentul anual pentru adulți costă 160 de lei, iar cel pentru copii 3-18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități – 80 lei. Copiii până la 3 ani și persoanele peste 75 de ani au acces gratuit.