Într-un editorial pe gonext.ro, Adrian Boioglu ne prezintă celaltă Românie pe care o vede în Cluj și Oradea.
 
De fiecare dată când ajung la Cluj și la Oradea văd o Românie din altă țară. Oradea poate să fie un bun exemplu pentru orice destinație turistică din România. În Oradea au intrat, în ultimii ani, sute de milioane de Euro din Fonduri Europene. Da, Primăria a depus proiecte pentru reabilitarea tuturor clădirilor și piațetelor din centrul orașului. Au reușit să atragă bani pentru toate obiectivele, iar imobilele strălucesc acum în culori și forme Art-Nouveau.
 
Dacă Oradea este orașul turismului arhitectural și al relaxării balneo-termale, Clujul este județul evenimentelor UNTOLD, Electric Castle sau TIFF.
 
Gazdă pentru evenimente de talie internațională precum UNTOLD sau Electric Castle, Clujul a devenit capitala distracției. Da, și acolo autoritățile și-au făcut lecția. Auzim vești despre cum Primăria Cluj-Napoca aduce autobuze electrice, cum atrage investitorii și start-up-urile IT înfloresc.
 
Concluzia editorialului este că România poate să fie construită ca o destinație dorită de mulți doar lucrând de jos în sus. Pornind de la obiective și construind eveniment în jurul lor.