Membrii organizației locale PNL Ineu au desfășurat sâmbătă o acțiune de curățare și ecologizare a comunei Ineu. Alături de ei au venit și alți voluntari din localitate, dar și membri ai organizației TNL Bihor și deputatul Ioan Cupșa.

Împreună, în câteva ore, au curățat întreaga comună de gunoaiele aruncate neglijent pe marginea drumurilor din satele Husasău de Criș, Ineu și Botean. Reușind să strângă peste 100 de saci cu deșeuri. Acțiunea a fost un succes, au declarat organizatorii. Ei promit că nu se vor opri aici, fiind pregătiți să se implice în cât mai multe proiecte care susțin protejarea mediului și a naturii, dezvoltarea și creșterea calității vieții pentru locuitorii din comuna Ineu.

”Am demonstrat că împreună putem face lucruri bune, necesare pentru a trăi într-o localitate curată și civilizată. A fost cea mai mare acțiune de curățenie, de protejare a naturii și a mediului înconjurător și de conștientizare a populației organizată în comuna noastră, iar la următoarele acțiuni ne propunem să fim și mai mulți. Prin puterea exemplului putem inspira și pe ceilalți să pună umărul la schimbarea lucrurilor în bine. Desigur, și autoritățile publice locale trebuie să se implice mai mult, iar în acest scop am inițiat și depus în Consiliul Local un proiect de Hotărâre pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, adică sancționarea celor care aruncă deșeurile în alte locuri decât cele special amenajate.
Schimbarea începe cu noi! Am arătat că se poate și nu ne vom opri aici, pe viitor avem în plan și alte proiecte și dorința de a da o altă față comunei în care trăim. Doresc să mulțumesc domnului deputat Ioan Cupșa care a fost alături de noi, organizației TNL Bihor și tuturor celor care au participat și au fost implicați în această acțiune.” A declarat Perțe Călin, consilier PNL în Consiliul Local Ine