Cauaceu / Acroșaj, în urma unei depășiri interzise.

Joi, 5 septembrie a.c., la ora 13.07, pe D.N. 19E, în afara localității bihorene Cauaceu, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea – Marghita, la intersecția cu drumul comunal 21, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la stânga, moment în care a fost acroșat de un autoturism, condus de un bărbat de 31 de ani, din Abram, județul Bihor, care era angajat într-o depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului rutier cu semnificația „Depășirea Interzisă”, pe marcaj simplu longitudinal continuu.

În urma accidentului rutier, o femeie de 39 de ani, pasageră în primul autoturism, a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

Margine / Pieton acroșat în timp ce traversa neregulamentar.

Joi, 5 septembrie a.c., la ora 20.50, pe D.N. 19B, în localitatea bihoreană Margine, un bărbat de 28 de ani, din comuna Abram, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Satu Barbă – Abram, a accidentat o femeie de 71 de ani, din Săldăbagiu de Barcău, care a traversat drumul public prin loc nepermis, în fugă și fără să se asigure, din partea stângă a direcției sale de deplasare.

În urma accidentului rutier, septuagenara a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri din Marghita continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!