Municipalitatea a început montarea iluminatului festiv, care va fi realizat, anul acesta, în Piața Unirii, strada Vasile Alecsandri, Podul Sfântul Ladislau, Piața Ferdinand, strada Republicii (zona pietonală), strada Libertății, strada Grigorescu, strada Aurel Lazăr și Primăria Oradea.

Astăzi, în centrul orașului, a ajuns și bradul de Crăciun, înalt de 16 metri, care va fi decorat cu șiruri de led-uri galbene, 14.000 de puncte luminoase și 300 de globuri de culoare roșie.

Decorațiunile sunt asigurate de MK Illumination, firmă care se ocupă și de montarea lor și va avea grijă să le și demonteze la finalul sezonului. Bugetul alocat în 2022 pentru iluminatul festiv este de 645.630 de lei plus TVA.

Oradea va fi împodobită cu țurțuri luminoși, figurine 3D, leduri albe calde, perdele de lumini, bannere luminoase etc. În zonele menționate se vor regăsi și decorațiuni sub formă de stea, îngeri, conuri, pinguini, oameni de zăpadă și chiar un Moș Crăciun.

Luminițele vor fi aprinse în după-masa zilei de 2 decembrie, iar iluminatul de sărbători va înfrumuseța orașul până în data de 5 ianuarie 2023, inclusiv.

Vă reamintim că, între 2 și 26 decembrie, va avea loc o nouă ediție a Târgului de Crăciun, organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea.

Sursa: Realitatea de Bihor