CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu Bahcesehir Koleji Istanbul, scor 77-88, în etapa a 5-a din FIBA Europe Cup, în Grupa D. Partida desfășurată miercuri (20.11), la Arena Antonio Alexe a consemnat primul eșec în ediția 2019/20 a acestei competiții continentale pentru campioana României.

Partida a început cu Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Cele două echipe au oferit numeroase momente de spectacol ofensiv, fie prin realizări individuale, fie colective. Zekovic și Markovi au punctat cu regularitate pentru orădeni, însă Trae Golden a făcut-o extrem de bine pentru oaspeți. Bahcesehir conducea cu scorul de 32-25 la prima pauză.

Sfertul al 2-lea a fost controlat de vizitatori. Aceștia s-au desprins la zece puncte și de aici au menținut controlul pe tabela de marcaj. Turcii au găsit soluții să puncteze și în actul al 2-lea, în timp de bihorenii nu au mai avut aceeași productivitate. În plus, apărarea CSM-ului a rămas datoare în mai multe momente, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj, Bahcesehir având 56 puncte marcate după 20 minute de joc în timp ce Oradea nu a avut soluții, având doar 42 puncte înscrise la jumătatea meciului.

Repriza secundă a început favorabil oaspeților, aceștia desprinzându-se la un maxim de 18 puncte. Apărarea orădeană s-a îmbunătățit în repriza secundă. Nivelul de agresivitate a fost mai bun, iar apărarea pressing a dat roade, reușind să limiteze producitivitatea lui Bahcesehir. Cu toate acestea, avantajul turcilor a continuat să rămână important. Scorul la intrarea în sfertul 4 era de 69-58.

Ultimul sfert a consemnat un nivel de joc bun, cu momentele de superioritate împărțite între cele două formații. Procentajul excepțional de la mare distanță (77% la trei puncte!) al lui Bahcesehir s-a păstrat până la final astfel încât a fost aproape imposibil de revenit pentru gazde. Roș-albaștrii nu au cedat, însă nu au reușit să se apropie amenințător pe tabela de marcaj până la finalul jocului.

Nikola Markovic a totalizat 13 puncte, 6 pase decisive, Sean Barnette a adăugat 13 puncte, 6 recuperări, Aaron Broussard a terminat cu 12 puncte, 3 intercepții, iar Cătălin Baciu a bifat 11 puncte, 7 recuperări (7 ofensive) pentru CSM CSU Oradea. În replică, Trae Golden a totalizat 30 puncte, iar London Perrantes a rterminat cu 18 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări la primul meci în FIBA Europe Cup.

Ambele echipe au 4-1 la general, însă Bahcesehir preia șefia grupei după ce aînvins la diferență mai mare decât a pierdut duelul direct cu CSM CSU Oradea în tur.