În cursul nopții de duminică spre luni, 14 octombrie a.c., un bărbat a decedat în urma unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza coșului de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

pelul prin Sistemul Unic 112 a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 02:00, sesizând producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Miersig, comuna Husasău de Tinca.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgență, trei echipaje din cadrul Gărzii de Pompieri Tinca, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o ambulanță de tip B2.

Din nefericire, în momentul sosirii la locul intervenției, pompierii militari l-au găsit pe proprietar (în vârstă de 71 de ani) în curtea casei, decedat, prezentând arsuri pe toată suprafața corpului.

Pentru stingerea incendiului care se manifesta violent la nivelul acoperișului și al încăperilor locuinței, forțele de intervenție au acționat până în jurul orei 03.30, operațiunea de căutare a eventualelor focare ascunse și de înlăturare a efectelor negative ale evenimentului continuând până la ora 05.10.

 

Daunele materiale înregistrate ca urmare a producerii evenimentului au constat în acoperișul casei (aproximativ 50 de metri pătrați) și bunuri aflate în cele două încăperi incendiate.