Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Primăria Municipiului Oradea invită orădenii să se bucure de sărbătoarea tuturor românilor, atât prin participarea la manifestările oficiale dedicate acestui eveniment, organizate de Instituția Prefectului Bihor, cât şi prin gustarea tradiţionalului meniu de 1 Decembrie, fasolea cu ciolan.

Festivităţile vor începe la ora 11:00, la Statuia domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii, cu ceremonialul religios şi militar, urmat de parada militară care va avea loc în Centrul Civic, cu începere de la ora 13:00.

Imediat după finalizarea paradei, activitățile se mută din nou în Piața Unirii, astfel că în jurul orei 14:00, va începe distribuirea meniului tradiţional de fasole cu ciolan și varză murată. Porțiile vor fi oferite în caserole, în două puncte de distribuţie, contracost (la un preț de 5 lei).

În acest an, municipalitatea a pregătit pentru orădeni 2.700 de porţii de mâncare, preparate de către Garnizoana Oradea, la popota militară.

Festivitățile dedicate Zilei Naţionale a României 2018, în Anul Centenarului Marii Uniri (1918 – 2018) se vor încheia cu defilarea și retragerea cu torțe a structurilor militare, încununată de un spectaculos foc de artificii..

La mulţi ani România! La mulţi ani Oradea!