Primăria Oradea a încheiat recent campania de plantări de primăvară, în urma căreia un număr de 300 de arbori au fost plantați pe toată raza municipiului Oradea.

Campania s-a desfășurat în două etape: 1-8 martie și 9-19 martie, fiind plantați următoarele tipuri de arbori: arțar, tei, magnolie, prun decorativ, platan, pin, frasin, dud, mesteacăn, brad, carpen, arbore de mătase.

Plantarea acestor arbori s-a derulat în cadrul acordului-cadru de furnizare și plantare arbori încheiat în data de 5 noiembrie 2018, de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția Tehnică, cu firma S.C. Aquaplant S.R.L, pe o perioadă de 3 ani, care prevede plantarea în acest interval a unui număr de 2.100 de arbori de dimensiuni mari, cu o înălțime de 4 metri și o circumferință de 24 cm.

Firma de la care s-au achiziționat arborii ca urmare a procedurii de licitație este S.C Aquaplant S.R.L, aceasta ocupându-se de lucrările de plantare și având obligația să asigure întreținerea arborilor timp de 2 ani, cât este termenul de garanție.

„Începând cu acest an, una din prevederile caietului de sarcini este montarea de către prestator a unui manșon de protecție la baza tulpinii arborelui, pe o înălțime de minim 0,40 m. Rolul acestui manșon este unul de protecție împotriva rănirii arborelui în timpul operațiunii de cosire a vegetației”, a precizat Mircea Stejeran – șeful Serviciului lucrări și servicii publice din cadrul Primăriei Oradea.

Valoarea lucrărilor de achiziţie și plantare a acestor arbori este 270.000 lei (fără TVA).

Plantările au cuprins toate cartierele orașului: str. Alexandru Andrițoiu, str. Podului, Parc zona Lacul Roșu, Parc Ghioceilor, Parc Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, Parc Padișului, locul de joacă de pe str. Șelimbărului, zona Nufărul, parc Calea Clujului, str. Atelierelor, str. Barcăului, scuar Piața Devei, str. Traian Blajovici, scuar Traian Blajovici, str. Roman Ciorogariu, Parc Principatele Unite, str. Armatei Române, str. Aluminei, str. Mircea Eliade etc.