Miercuri, 10 iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 44.835 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere. De asemenea au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare, au fost constatate șapte infracțiuni și opt tamponări.

59 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 25 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, șase participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șase sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar 52 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.