Peste 2.000 de parfumuri, cosmetice, îmbrăcăminte și încălțăminte, în valoare de 200.000 de lei, confiscate de polițiștii bihoreni în urma a patru percheziții domiciliare, efectuate la trei orădence bănuite de evaziune fiscală.

Marți, 9 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza municipiului Oradea, pentru documentarea și probarea activității infracționale a trei femei de 20, 27, respectiv 40 de ani, toate din Oradea, bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiștii bihoreni la domiciliile sau în locațiile în care exista suspiciunea că acestea și-ar desfășura activitatea infracțională, au fost descoperite 2.218 articole de parfumerie, produse cosmetice, îmbracăminte și încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci consacrate, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

Produsele respective erau destinate comercializării prin intermediul site-urilor de socializare, fără înregistrarea și declararea veniturilor astfel obținute, cele în cauză sustrăgându-se în acest mod de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul consolidat al statului.

Bunurile au fost indisponibilizate și ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor, pentru stabilirea prejudiciului total cauzat bugetului de stat.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.