În data de 04.04.2019, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc O.N., în vârstă de 35 de ani, la volanul unui  automarfar, format din cap tractor marca Daf, înmatriculat în Bulgaria şi semiremorca marca Krone, înmatriculată în Germania. Şoferul transporta, conform documentelor de însoțire, roți metalice de mari dimensiuni, pentru o societate din Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, în spatele roților metalice, 14 persoane, dintre care  nouă bărbaţi,  două femei şi trei minori.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din trei cetățeni turci şi unsprezece cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse  între 20 şi 51 de ani, iar copiii între  4 şi 10 ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.