Zilele orașului Ștei
În perioada 20-26 august 2018 se va desfășura a XXIII – a ediție a Zilelor orașului Ștei, organizată de Primăria și Consiliul Local Ștei, împreună cu Casa de Cultură ”Miron Pompiliu” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor.
 
Programul va începe luni, 20 august 2018, la ora 9 cu un concurs de pescuit. Iar de la ora 10, în fața Sălii de sport din orașul Ștei (lângă Școala Gimnazială Miron Pompiliu), sunt invitați toți copii pentru a participa la ,,Concursul de creații artistice-desene pe asfalt”
 
Marți, miercuri și joi vor avea loc proiecții de film, în cadrul caravanei filmului românesc, lq Casa de Cultură ”Miron Pompiliu”. Vineri se vor organiza competiții de volei și fotbal dar și un concurs canin la școala generală mică.
 
Sâmbătă va avea loc depunerea de jerbe la bustul poetului Miron Pompiliu, ședința festivă a Consiliului Local, un spectacol hipic pe stadionul orașului și un spectacol cultural-artistic. Zilele orașului Ștei se vor încheia duminică cu parada portului popular, spectacol cultural-artistic și focuri de artificii.
 
”Invit toți locuitorii orașului dar și șteienii plecați de-alungul anilor din localitate să participe la eveniment. Mi-ar plăcea să reușim, fiind în anul centenarului, să unim toți șteienii acasă, cu ocazia zilelor orașului”, a declarat primarul liberal Iulian Balaj.