Ziaristul Atilla Biro, cel care a scris că Rareș Mănescu are o legătură cu un oligarh rus, a fost implicat într-un scandal internațional. Este vorba despre o tentativă de asasinat împotriva procurorului general al Bulgariei. Un material din presa bulgară, în care este pomenit numele românului care ar fi încercat să-l asasineze pe procurorul general Ivan Gheșev, este ilustrat cu imaginea jurnalistului român Atilla Biro. Publicația „Trud” relatează, într-un material , că românul Ovidiu Semenescu – despre care sursa citată notează că s-ar ascunde în Elveția – este nominalizat în documente publicate de procuratura statului bulgar.
Din informațiile și interceptările investigatorilor bulgari, reiese că Semenescu ar fi finanțat „acțiuni” împotriva reprezentanților procuraturii și ai Ministerului de Interne din țara vecină, scrie „Trud”.
Potrivit ziare.com, numele lui Ovidiu Semenescu a apărut în înregistrările făcute publice în conferința de presă a parchetului bulgar din 15 martie a acestui an.
Materialul din „Trud”, citat într-un material Flux24, face referire la o întâlnire convocată la un hotel – numit „Forum” – la care ar fi participat circa 20 de ziariști bulgari și români, pentru a fi instruiți în „jurnalism de investigație”.
Este menționat numele Attila Biro, „un partener român al lui Ciobanov și Stoianov”, participant la întâlnire, conform sursei citate.
Instruirea confirmă, de fapt, teza procuraturii privind existența unor legături strânse între oligarhii bulgari și șefii organizației criminale cu românul Ovidiu Semenescu. Sub tutela acestuia, Ciobanov, Mitko-BIRD și Biro vor pretinde că sunt, timp de patru zile, lectori la Sofia”, mai scriu jurnaliștii bulgari.
„Despre Ovidiu Semenescu se știu puține lucruri în țara noastră (Bulgaria – N.R.) , în afară de faptul că este implicat într-un dosar de șantaj pentru care a fost emis un mandat european de arestare. Semenescu ar acționa și în Elveția, având un pașaport francez.
În România, se știe că a fost asociat în trecut cu șefi de rang înalt ai poliției politice totalitare – Securitatea – iar ulterior a început să facă <<favoruri specifice>> serviciilor străine de informații, sub al căror patronaj pare să se afla și în prezent”, se spune în publicația bulgară.