CSM CSU Oradea a obținut a 5-a victorie consecutivă și a 8-a în actuala ediție de campionat. Campioana în exercițiu a României a depășit pe SCM U Craiova, scor 85-69, în etapa a 11-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

În deschiderea meciului, suporterii orădeni au participat la tradiționala ploaie de plușuri, jucăriile colectate urmând să fie donate copiilor mai puțin norocoși care să simtă sărbătoarea Crăciunului. Cu ocazia acestui meci ne-am amintit de Toni Alexe, care în ziua confruntării ar fi aniversat 49 ani de viață, dar și de faptul că jocul de baschet a luat ființă pe 21 decembrie 1891.

Partida a fost controlată de orădeni, însă oltenii au oferit o replică solidă în special pe parcursul primei reprize. Nivelul defensiv al bihorenilor a fost bun pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv, iar ofensivă a continuat să producă, chiar dacă numărul total de puncte marcate a scăzut față de jocurile anterioare.

Antrenorul Cristian Achim a rotit 11 jucători în această partidă. S-a consemnat revenirea lui Bobe Nicolescu, iar CSM-ul a bifat un nou succes la peste zece lungimi, al 5-lea în succesiune după cele de la Pitești, Timișoara și București, respectiv jocul de pe teren propriu cu Steaua.

Liderii CSM CSU Oradea în partida cu SCM U Craiova

Eficiență – Giordan Watson (26)
Puncte – Giordan Watson (19)
Recuperări – Marcus Ginyard (6)
Pase decisive – Giordan Watson, Muhamed Pasalic (câte 5)
Intercepții – Șase jucători (câte 1)
Capac – Giordan Watson (1)
Plus/minus – Sean Denison (25)
Minute – Muhamed Pasalic (33:09)

CSM CSU Oradea are 8-3 la general și urcă pe locul al 3-lea în clasamentul actualizat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Următorul meci al echipei orădene are loc sâmbătă (29.12), ora 18:00, în deplasare, cu BC CSU Sibiu. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport.