CSM CSU Oradea a învins Steaua București, scor 92-83, într-un meci contând pentru etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19, în Grupa valorică A. Meciul a avut loc la Arena Antonio Alexe, în cursul zilei de duminică (09.12), fiind transmis în direct la DigiSport.

Partida a început cu Watson, Pasalic, Fometescu, Denison și Valeika. Ambele echipe au deschis jocul extrem de bine pe faza ofensivă, însă nivelul de apărare a fost scăzut în ambele sensuri. CSM-ul a marcat cu generozitate de pe semicerc, Muhamed Pasalic având patru reușite de acest gen, incluzând cea cu care s-a stabilit scorul la prima pauză, 27-20.

Nivelul ofensiv al orădenilor a fost la fel de bun și în sfertul al 2-lea, existând numeroase acțiuni colective, dar și o serie de reușite individuale. Kris Richard și Marcus Ginyard au adus un plus evident de pe bancă, în timp de Tudor Fometescu a găsit ținta de la mare distanță. El a fost substituit de Edi Petrescu în secvența a 2-a, acesta având o prestație curajoasă, în special prin prisma defensivei împotriva lui Djuric. Repriza s-a încheiat cu scorul de 53-38, Oradea având 10/14 la aruncările de trei puncte după primele 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a avut o cu totul altă desfășurare. Formația din capitală a jucat mult mai bine din punct de vedere defensiv. CSM-ul a menținut nivelul ridicat în ceea ce privește precizia la aruncări, însă bucureștenii s-au apropiat la șapte puncte în secvența a 3-a. Cu Watson și Pasalic deosebit de preciși în tot ce au făcut în faza de atac, bihorenii s-au menținut în avantaj, scor 71-62, cu zece minute înainte de final.

CSM CSU Oradea a avut controlul pe tabela de marcaj în condițiile în care a avut peste 60% la aruncările de două și trei puncte, însă militarii nu au renunțat reușind să se apropie amenințător spre finalul jocului. Ofensiva bihorenilor a fost lipsită de idei, de aici rezultând posesii pierdute ori aruncări forțate. Steaua s-a apropiat la o posesie prin libera lui Malesevic, însă Muhamed Pasalic a găsit ținta de la mare distanță și Zekovic a stabilit rezultatul final, unul care oferă avantaj CSM-ului în fața Stelei la o eventuală egalitate în doi.

Pasalic a totalizat 22 puncte având 100% la aruncări, 3 pase decisive, Watson a adăugat 19 puncte, 8 pase decisive, Ginyard a încheiat cu 14 puncte, 5 recuperări, Richard a încheiat cu 13 puncte, 3 intercepții, iar Denison a izbutit 11 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive pentru învingători. În replică, Delas, Djuric și Lucic au avut câte 16 puncte. Fostul jucător al CSM CSU Oradea a terminat cu 100% la aruncări.

De notat că Arturas Valeika a revenit în angrenajul CSM CSU Oradea după absența de la Timișoara. El l-a înlocuit pe Pavle Reljic. De cealaltă parte a absentat principala opțiune la poziția 1, Aleksandar Vlahovic.

CSM CSU Oradea are 6-3 la general după acest succes, fiind la al 3-lea rezultat pozitiv consecutiv. În schimb, Steaua București are 3-5, urmând să susțină restanța cu SCM U Craiova la mijlocul săptămânii următoare.

Următorul meci al CSM CSU Oradea are loc vineri (14.12), ora 17:00, în deplasare. Adversar este Dinamo Știința București. Partida contrază pentru etapa a 10-a în Grupa valorică A și va fi transmisă în direct la DigiSport.