În data de 05.01.2018, în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român V.A., în vârstă de 42 de ani, domiciliat în judeţul Bacău.

La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii, având de executat 3 ani de închisoare.

În data de 05.01.2018, în Punctul de Trecere a frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român D.G., în vârstă de 27 de ani, având domiciliul în judeţul Dolj.

Şi în acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile spaniole, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

 În data de 05.01.2018, în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a frontierei Turnu, s-a prezentat  pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român M.A., în vârstă de 22 de ani, având domiciliul în judeţul Constanţa.

Şi în acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiunii de furt, având de executat 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Persoanele în cauză au fost predate unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.