Un deținut  din Penitenciarul Oradea s-a spânzurat, vineri după-amiaza, în propria celulă în care era încarcerat. Bărbatul era din zona Moldovei și era condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracțiuni cu violență.

 

Bărbatul era transferat de circa trei luni la Penitenciarul Oradea de la o altă unitate de detenție din țară. 

„Vă informam că, astăzi, 29.01.2021, la Penitenciarul Oradea, în jurul orei 15:30, s-a constatat că o persoană privată de libertate a săvârşit un act de suicid, prin spânzurare, în camera de deţinere. Personalul medical al Penitenciarului Oradea a intervenit pentru resuscitarea acesteia, concomitent fiind solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanţă, prin serviciul unic de urgenţă 112. În ciuda eforturilor depuse, decesul a fost declarat la ora 16.05”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Oradea. 

Potrivit sursei citate, administraţia locului de deţinere a informat familia persoanei decedate, Judecătorul de Supraveghere a privării de libertate din Penitenciarul Oradea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Serviciul de Medicină Legală.

„Împrejurările producerii decesului vor fi stabilite de organele judiciare abilitate”, au mai transmis reprezentanții Penitenciarului Oradea. 

Sursa: Realitatea de Bihor