Miercuri, 17 iulie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea, au continuat cercetările față de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Marghita, județul Bihor, bănuit de săvârşirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 15 iulie a.c., în jurul orei 09.30, ar fi intrat în incinta unui imobil din Oradea și ar fi sustras de pe o masă un portmoneu care conținea 500 de lei şi un permis de conducere.

Totodată, bărbatul de 45 de ani este bănuit de polițiștii orădeni că, la 16 iulie a.c., în jurul orei 12.45, ar fi sustras un portmoneu cu acte și bani de la un bărbat care se afla pe o bancă în zona centrală a municipiului Oradea

De asemenea, acesta este bănuit că, la 17 iulie a.c., în timp ce călătorea cu tramvaiul pe raza municipiului Oradea, profitând de neatenția unei femei, ar fi sustras un portmoneu cu acte și bani dintr-o geantă, cauzând un prejudiciu declarat de 180 de lei.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe băbatul de 45 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Joi, 18 iulie a.c., acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă a celui în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.