În noaptea de sâmbătă, 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Aleşd au identificat și cercetat doi tineri de 18 ani și unul de 17 ani, din Aleșd, respectiv din Tinăud, județul Bihor, bănuiți că în cursul aceleiași nopți, în jurul orei 02.00, în timp ce se aflau pe o stradă din localitatea Tinăud, ar fi folosit un spray cu efect lacrimogen și ar fi agresat un bărbat de 40 de ani, din comuna Cordăreni, județul Botoşani și un altul de 49 de ani, din municipiul Oradea, pe care i-ar fi deposedat de un telefon mobil, 1.060 de lei şi 590 de euro.

Polițiștii aleșdani au recuperat integral prejudiciul de la cei trei tineri, care au fost depistați imediat după comiterea faptei.

În urma agresiunii, victimele au suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 20 și 25 de zile de îngrijiri medicale.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, tot sâmbătă, 22 decembrie a.c., polițiștii din Aleșd i-au reținut pe cei trei pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Duminică, 23 decembrie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Aleșd cu propunere de arestare preventivă a acestora, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată. Judecătoria Aleșd a admis propunerea procurorului și a emis pe numele fiecăruia dintre cei trei tineri câte un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii din Aleșd continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor trei tineri.