La începutul săptămânii trecute, Direcția Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea a început lucrările de amenajare a unui teren de minifotbal în Orășelul Copiilor.

Lucrările sunt executate de S.C Atlas Sport S.R.L și urmează să fie gata până la data de 3 august 2019. Valoarea contractului de lucrări este de 5.500 lei (fără TVA) – proiectarea lucrării și 125.522,68 – partea de execuție.

„La solicitările repetate ale părinților care vin cu copiii în Orășelul Copiilor, s-a luat decizia de a se construi aici și un teren de minifotbal, întrucât singurul teren din Orășelul Copiilor, cel de baschet, era foarte des disputat de copii, care unii doreau să joace baschet, alții fotbal și astfel apăreau mai mereu conflicte. Ca urmare a acestei investiții, cei care vor dori să joace fotbal vor avea la dispoziție un teren nou”, a precizat Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea.

Suprafața de joc a terenului de minifotbal este de 26×11 m, iar terenul va avea un covor de tartan cu marcaje făcute cu linii albe. Covorul de tartan va avea 16 mm grosime.

Acest tip de covor are numeroase avantaje pentru jocul de fotbal: este moale, flexibil la contactul jucătorilor cu solul, durabil în timp, permite jocul permanent pe teren și are costuri minime de întreținere.

Suprastructura terenului este formată dintr-o împrejmuire realizată din stâlpi metalici cu înălțimea de 6 m și plasă metalică împletită.

Totodată, panourile de protecție din spatele porților sunt realizate din plasă de protecție textilă, rezistente la UV, ploi și îngheț.