Sătui de tergiversările Președintelui Senatului Universității Oradea, Sorin Curilă, privind aprobarea proiectului de construcție a două cămine studențești , Studenții Senatori cer într-o postare pe facebook demisia acestuia, acuzându-l că aceste întârzieri pot duce la anularea proiectului. Iată postarea în întregime:

„Democrație în Senatul Universității din Oradea…

Azi, 18.12.2018, în ședința Senatului Universității din Oradea s-au comis mai multe abuzuri de putere din partea domnului președinte al Senatului, Sorin Curilă. În urma discuțiilor de ieri a considerat oportun amânarea punctului 9 de pe ordinea de zi, pentru finalul ședinței, pentru a se pierde cvorumul. Acesta cuprindea construcția a două cămine studențești de către și pe cheltuiala Primăriei Oradea. În momentul abordării punctului respectiv de pe ordinea de zi, președintele a refuzat să supună la vot, la cererea expresă a mai multor membrii, alegând să iasă din sală. Această atitudine poate determina PIERDEREA parteneriatului pentru construcția masterplanul-ui în parteneriat cu Primăria Oradea. Această atitudine a președintelui are repercursiuni extrem de grave pentru dezvoltarea Universității din Oradea și a condițiilor pentru studenți.

Pe această cale solicităm public demisia domnului președinte al Senatului Universității din Oradea, domnul Sorin Curilă.”

Este a doua oară când Studenții Senatori cer demisia Președintelui Curilă, după ce, la deschiderea anului universitar, aceștia l-au reclamat la Comisia de Etică pentru propagandă electorală în cadrul festivității de deschidere.