Luni, 10 decembrie s-a dat start promovării proiectelor de către deponenți și votării prin platforma on-line dedicată bugetării participative. Proiectele validate pot fi votate în perioada 10 decembrie 2018 – 20 ianuarie 2019, pe site-ul activ.oradea.ro.

Astfel, inițiatorii proiectelor, dar şi susţinătorii acestora, sunt invitați să și le promoveze prin rețelele de socializare sau prin alte mijloace, în așa fel încât să adune cât mai multe voturi.

Votarea se face prin accesarea platformei de pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro sau accesând direct link-ul activ.oradea.ro și apoi prin autentificare sau prin logare cu contul de facebook.

Din cele 91 de proiecte înregistrate, au fost validate 52. Menționăm că au avut loc câteva comasări în cazul unor proiecte validate, care au avut același conținut.

Cei care vor vota sunt rugați să analizeze foarte bine proiectele dintr-o categorie, deoarece conform regulamentului pot vota un singur proiect pentru un domeniu.

Așa cum a fost anunțat, votul cetățenilor va avea loc în două etape distincte: votul on-line (10 decembrie 2018 – 20 ianuarie 2019), acesta având o pondere de 50% și votul cu ocazia dezbaterii publice la nivel de cartier, care va avea o pondere tot de 50%.

Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii din cartierele orașului. În cadrul întâlnirilor organizate la nivelul cartierelor și al companiilor din oraș se vor prezenta proiectele declarate eligibile, ocazie cu care participanții la întâlnirile publice își vor putea exprima prin vot direct opțiunea proprie.

Cele 10 proiecte care obțin cel mai mare punctaj în urma votului on-line și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul 2019.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă, doritorii au la dispoziție:
● platformă on-line: https://activ.oradea.ro;
● email: [email protected];
● telefon: 0259.437.000 interior 248