Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a desemnat Spitalul Pelican ca unitate medicală suport Covid-19 pentru județul Bihor.

În urma hotărârii CJSU, numărul paturilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) alocate pentru pacienții Covid-19 la nivelul județului Bihor va crește la 65, din care 1 incubator pentru infanți. Totodată, în cadrul ședinței a fost actualizată lista localităților din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Decizia de a desemna Spitalul Pelican ca unitate medicală suport Covid-19, având 46 de paturi, din care 20 paturi ATI, a fost adoptată în contextul creșterii numărului de cazuri pozitive la nivelul județului și luând în considerare gradul de ocupare a Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu”. Hotărârea urmează să fie înaintată Ministerului Sănătății, producând efecte de la data actualizării Ordinului Ministrului Sănătății de aprobare a Listei Spitalelor Covid-19.

În urma aprobării deciziei, județul Bihor va avea 64 de paturi ATI și un incubator alocate pacienților Covid-19, după cum urmează:

– 34 paturi ATI și 1 incubator în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu”;

– 10 paturi ATI în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea;

– 20 de paturi ATI în cadrul Spitalului Pelican Oradea.

Astfel, în acest moment județul Bihor are 11,3 paturi ATI Covid-19 / 100.000 locuitori.

Sursa: Realitatea de Bihor