Direcţia de Asistenţă Socială Oradea (DASO), în baza colaborării pe care o are de mai bine de doi ani cu Clubul Lions Oradea şi Teatrul Regina Maria – Trupa Arcadia, derulează mai multe proiecte menite să sprijine prin diferite acţiuni sociale, şi nu numai, comunitatea locală.

În acest sfârşit de săptămână, copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, proveniţi din familii mai puţin norocoase, li s-a oferit, gratuit, un spectacol de neuitat, „Isprăvile lui Păcală”, la Teatrul de păpuși pentru copii și tineret „Arcadia”.

Povestea lui Ion Creangă, pusă în scenă de către Constantin Cubleşan şi Petre Ghimbăşan, cu o distribuţie de excepţie, ilustrează viaţa la ţară, văzută prin ochii marelui scriitor român şi îi familiarizează pe cei mici cu imaginea arhaică a satului românesc.

În cadrul parteneriatului, instituțiile implicate doresc să ofere copiilor din familii nevoiaşe momente inedite şi posibilitatea de se familiariza treptat cu lumea teatrului, spectacolul oferit fiind al cincilea de la începutul colaborării.

Pentru aceşti copii, vizita la teatru este un moment special, un moment menit să contribuie la dezvoltarea lor armonioasă, iar scopul este acela de a le oferi cât mai multe astfel de evenimente.

DASO mulțumește partenerilor săi, respectiv Clubului Lions Oradea şi Teatrului Arcadia, care au răspuns întotdeauna solicitărilor sale.