În data de 28.01.2019, în jurul orei 16.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o persoană de sex feminin, care călătorea ca pasager într-un autocar,  înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, femeia s-a legitimat cu un document de  călătorie pentru refugiați eliberat de autorităţile din Germania.

Cu ocazia inspecţiei documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că femeia nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat pentru control, motiv pentru care a fost dusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este cetățean din Somalia, se numeşte A.R. și are 34 de ani. A recurs la această metodă deoarece nu posedă o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen şi intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.