Un bărbat de 56 de ani, a fost acroșat de un autoturism în timp ce se afla pe partea carosabilă, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante. În urma accidentului rutier, pietonul a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii au constatat, în urma testării cu aparatul etilotest ca, atât victima cât și șoferul se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Luni, 20 ianuarie a.c., la ora 18.10, pe drumul județean 108/I, în localitatea bihoreană Chistag, un localnic de 56 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat cu partea laterală dreapta un bărbat de 46 de ani, tot localnic, care se afla pe partea carosabilă, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul care conducea autotuismul prezenta o concentrație alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, s-a constatat că pietonul prezenta o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Aleșd continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Foto arhiva