Vineri, 18 ianuarie a.c., la sediul Instituției Prefectului Județului Bihor a fost convocată o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în condiţiile în care există riscul iminent al producerii unor avalanșe pe Drumul Național 75.

 

În data de 18 ianuarie a.c., la ora 12.30, prefectul județului, domnul Ioan Mihaiu, a convocat membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în scopul stabilirii măsurilor de prevenire și limitare a efectelor negative provocate de căderile de zăpadă de pe versanți, în zonele expuse acestui risc.

Astfel, pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de avalanșe, s-a dispus
închiderea circulației pe DN 75, între localitățile Lunca și Vârtop, detonarea
controlată a zăpezii de pe versanți, pe porțiunea situată între km. 22 și km. 25, degajarea zăpezii de pe carosabil de către Secția Drumuri Naționale și asigurarea prezenței în zonă, a echipajelor de poliție pentru închiderea circulației, a echipajelor de jandarmi, a echipajelor de pomperi militari pentru eventualele misiuni de salvare, a echipelor furnizorului de energie electrică pentru întreruperea curentului electric în zona desfășurării operațiunilor și a reprezentanților Salvamont pentru însoțirea echipei care va realiza operațiunile de detonare.

Misiunea este coordonată de prefectul județului Bihor, domnul Ioan Mihaiu și condusă în teren de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, domnul colonel Caba Sorin Mihai.