În ședința Consiliului Local de joi, 26 iulie a fost aprobată documentația tehnico-economică – faza DALI și indicatorii tehnico-economici în vederea realizării investiției „Reamenajarea Grădinii Publice Dealul Ciuperca”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Oradea.

 

În 12-13 noiembrie 2016, pe amplasamentul Grădinii Publice „Dealul Ciuperca”, a avut loc o amplă alunecare de teren, care a afectat o suprafață de cca 5300 mp, care cuprinde aleile, amfiteatrul în aer liber și punctele de belvedere, punând în pericol stabilitatea clădirii cu rol de informare turistică.

În vederea opririi fenomenelor de alunecare și realizării lucrărilor de consolidare a versantului, cele trei direcții principale de acțiune au presupus lucrări specifice ce au fost executate până la finalul anului 2017 și recepționate în martie 2018.

Ca urmare a finalizării acestor lucrări, a fost realizată proiectarea – faza DALI, urmând să fie realizată proiectarea – fază proiect tehnic de execuție și execuția lucrărilor de reamenajare a Dealului Ciuperca și aducerea acestuia în starea inițială.

Valoarea totală a investiției fără TVA este de 2.099.565 lei, din care construcții montaj reprezintă 1.821.967 lei.

„Asfel, jumătate din lucrări, din cele ce s-au făcut inițial, au fost salvate, restul urmează să fie refăcute. Durata de execuție a reamenajării este de 6 luni, iar dacă totul va fi în regulă, în primăvara anului viitor lucrările vor fi finalizate. În continuare vom începe organizarea procedurii de licitație. După finalizarea contractării, atunci când vom ști suma exactă, ne vom îndrepta în instanță asupra celor pe care expertiza îi consideră responsabili „, a spus primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinței de presă de azi.