Județul Bihor se va afla începând din această noapte sub COD GALBEN  de ploi, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului, și parțial sub COD PORTOCALIU de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, începând de mâine dimineață.

 

 

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 06:00, mai multe județe din țară se află sub COD GALBEN de ploi, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.
Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.
Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.
 

Potrivit ANM, Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

 

De asemenea, în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00, în zonele vizate, va fi instabilitate atmosferică accentuată și vor cădea ploi abundente .

Potrivit ANM, în zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

 

 

Sursa: Realitatea de Bihor