După ce zilele trecute fostul prefect de Bihor, Claudiu Pop anunța că „90% din primarii PSD cred că lucrurile nu merg într-o direcţie normală iar Mang acţionează doar în interesul propriu.” astăzi, un membru al Biroului Politic Județean al PSD Bihor, transmite opiniei publice, sub protecția anonimatului, o scrisoare deschisă prin care acuză președintele Ioan Mang de dictatură.

„Poate ar fi cazul ca şi oamenii de bine din PSD Bihor să ia atitudine! Să îşi facă auzite vocile! Să spună public ceea ce majoritatea dintre ei spun azi în şoaptă şi pe la colţuri”, a scris Claudiu Pop pe pagina sa de Facebook distribuind un articol despre scrisoarea dată publicităţii de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, cea care înşiră motive pentru care Liviu Dragnea ar trebui să-şi dea demisia de la conducerea PSD.

Scrisoarea deschisă vine în susținerea celor spuse de Pop și critică mazilirea fostului prefect, lipsa de activitate a organizației PSD Oradea sub conducerea fostului ministru plagiator Florian Bodog sau subordonarea în fața UDMR și trădarea intereselor județului pentru o funcție „pe persoană fizică”, filiala PSD devenind o „marionetă a UDMR”.

Redăm mai jos textul integral al scrisorii deschise:

In atentia Comitetului Executiv National al PSD

Va semnalez faptul ca la nivelul judetului Bihor, filial PSD Bihor s-a transformat dintr-o persoana juridica intr-o persoana fizica. Nu mai este de mult o organizatie vie, in care libera exprimare a membrilor de partid sa fie prezenta.

Situatia a degenerate dupa alegerile locale, cand presedintele filialei Bihor a transmis la Bucuresti CV-ul sefului Finantelor Publice Bihor, Ioan Mihaiu, pentru a ocupa functia de prefect al judetului Bihor, fara ca acesta sa stie ca i se va duce CV-ul pentru acea functie. La acel moment prefect al judetului Bihor era Claudiu Pop, fost membru PSD, cu o imagine foarte buna atat la nivel administrative cat si politic. Sondajele de opinie facute atat de PSD, cat si de celelalte partide inainte de alegerile locale ii ofereau lui Claudiu Pop un scor de 20%, pe cand pe seful de filiala a PSD Bihor la 6%. Aceste sondaje erau cunoscute de primarii PSD Bihor, care l-ar fi sustinut pe Claudiu Pop in postul de presedinte al CJ Bihor, insa seful filialei Ioan Mang nici nu a vrut sa auda acest lucru. A preferat sa se multumeasca cu un post de vicepresedinte al CJ Bihor si sa sustina UDMR Bihor pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean. In aceste conditii, a solicitat schimbarea din functia de prefect a lui Claudiu Pop (desi nu a recunoscut in fata revoltei primarilor, 22 din 28 de primarii PSD care au fost revoltati la sediul CJ Bihor).

In ciuda revoltei, schimbarea prefectului Claudiu Pop s-a produs pierzand astfel PSD Bihor un om care a sustinut si financiar si prin multa munca acest partid tot timpul. Claudiu Pop, fost presedinte PSD Oradea a reusit sa recladeasca aceasta organizatie, construind impreuna cu o echipa entuziasta (tineri, seniori si femei) in mai putin de 2 ani o organizatie care in 2012 a dat un viceprimar PSD la Oradea si a reusit sa atraga un numar important de persoane profesioniste alaturi de PSD.

Astazi, PSD Oradea este inexistenta pentru ca era o organizatie formata din intelectuali, oameni de care Mang Ioan nu are nevoie. Admosfera poate fi descrisa de numai cele 2 sedinte de cand a fost numit presedinte PSD Oradea, Florian Bodog, o sedinta a avut loc la instalare. Practic Ioan Mang si-a dorit desfiintarea PSD Oradea si au plecat foarte multi membrii datorita inactivitatii si neprofesionalismului cu care nu au fost obisnuiti cand aceasta organizatie conta. La nivel de OFSD Oradea, organizatie condusa de sotia presedintelui Mang, mai activeaza cel mult 10 femei care pot in cel mai fericit caz sa distribuie pliante in campanie.

La nivel de CJ Bihor, in conditiile in care presedinte este de la UDMR, PSD Bihor si Ioan Mang sunt doar marionete ale maghiarilor. UDMR isi angajeaza 3 oameni si PSD niciunul, diverse finantari se dau doar in localitatile UDMR iar la PSD deloc sau doar firimituri.

In conferintele de presa ale CJ Bihor apare doar presedintele Pasztor Sandor, fara Ioan Mang. Acesta din urma de inconjoara de oameni care il periaza toata ziua, fosti PDL-isti, inlaturand PSD-istii care au curajul sa spuna ceva. De exemplu, oameni precum Chirila Bujor, vicepresedinte PSD Bihor, fost primar de 5 mandate a fost tinut fara loc de munca cu promisiunea ca va fi pun pe lista de deputati, insa pe acel loc a fost pus un pensioner betiv, parasit de familie, no name care are un singur atu, slugarnicia fata de presedintele filialei.

Un alt exemplu, trezorierul Dan Ardelean a fost inlaturat pentru ca nu ii dadea bani de la partid lui Mang atunci cand ii cerea, fara sa fie facturi pentru acele sume. Mang a facut facturi fictive pe PSD Bihor la tipografia sotiei, presedinte OFSD Oradea. Atat Ardelean Dan cat si mama acestuia au depus o munca fosrte serioasa in PSD Bihor.

Un alt exemplu, Ana-Maria Tiron, fostul secretar executiv, o tanara care a ajutat primarii cu proiecte, si-a facut treaba ce tinea de secretariatul executiv si de zona de are raspundea, a fost exclusa mincinos cu procese verbale verbale false facute de Mang si Stela Babau pentru ca Mang simtea ca este un pericol pentru ca primarii sunt foarte apropiati de ea. Zona Ceica de care raspundea a fost zona cu cele mai bune rezultate in 2016 si zona mereu laudata in sedinte pentru buna organizare. Ea a fost si este si in present apropiata si colaboreaza cu primarii, consilierii locali si membrii PSD Bihor. Fata asta ajuta primarii cu proiectele comunelor si Mang incearca sa faca sa nu mai fie primita in institutii conduse de PSD si unde are el acces.

Un alt exemplu, Ovidiu Muresan, fostul viceprimar al PSD Oradea, un om care alaturi de Claudiu Pop a obtinut rezultate foarte bune pentru PSD Oradea a fost tinut fara loc de munca aproape 1 an de zile numai cu promisiuni si minciuni si apoi dat afara de Mang Ioan, omul plecand la PNL cu peste 150 de membrii valorosi din PSD Oradea.

Un alt exemplu, Claudia Timofte, professor universitar, fost purtator de cuvant al PSD Bihor si fost presedinte al OFSD Oradea a fost inlaturata de Ioan Mang pentru a-si pune sotia pe aceasta functie. Doamna Timofte a adus in PSD Oradea foarte multe doamne intelectuale si cu influenta in Oradea, care apoi s-au retras cand au vazut ca doamna Mang s-a inconjurat de persoane slabe si sterse.

Un alt exemplu Miara Horia fost lider zonal a fost schimbat si tras pe linie moarta pe o functie de functionar public sip e zona lui a fost pusa o doamna cu o reputatie foarte proasta in zona(in comuna ei cand a candidat la functia de primar a luat 40 de voturi), care sta in Oradea la locul de munca oferit de Mang pt a o constringe sa voteze in BPJ cum vrea el.

Un alt exemplu, deputatul Roman Ioan Sorin a fost inlaturat de la functia de presedinte executiv prin ordinul direct al lui Mang de a frauda voturile in comisia de numarare, in favoarea lui Pavel Emilian. Mang i-a spus unui memebru al comisiei sa numere de mai multe ori voturile si cand poate sa il taie pe Roman de pe 2 buletine de vot si astfel Pavel a castigat cu un vot in plus fata de Roman.

Abuzul de putere a presedintelui filialei a dus pana acolo incat deputatul Bogdan Gheorghe si primarul Stefanica Adrian au fost inlaturati din pozitia de coordonatori zonali. In locul lor a fost numita o doamna Stela Babau care in Beius nu are 50 de voturi, are diverse procese cum a tinut oamenii la firma proprie fara acte de angajare. Aceasta ocupa pozitia de presedinte OFSD Bihor. Stela Babau si ameninta pe toata lumea care are o functie de la partid, ca daca indrazneste ca spuna ceva impotriva ei si a presedintelui zboara din functie.

In aceasta atmosfera de organizatie de partid, persoana fizica Ioan Mang se desfasoara activitatea de partid la nivelul filialei Bihor. Atmosfera intretinuta de Pavel Emilian, europarlamentar, care tace in schimbul promisiunii ca va devenii liderul filialei cand Mang va renunta la functie. Probabil ii lasa mostenire….filiala judeteana a PSD Bihor. Poata ii lasa si blocajele de la nivelul CJ Bihor mostenire.

La nivelul judetului Bihor conduce UDMR, secondat de Ioan Mang, s-a reusit performanta de a inchide majoritatea curselor de pe Aeroportul Oradea pentru a ajuta Debrecenul pe care presedintele CJ Bihor (UDMR) il promoveaza foarte mult.

Primarii sunt chemati la sedinte unde atmosfera este tensionata si 2-3 veniti de la PD-L joaca teatru acoperind sedinta cu tipetele lor. Primarii merg la sedinte deoarece spera sa mai primeasca ceva bani de la CJ Bihor, ca doar au adus voturi pt PSD.

Mang a pus un primar, fost PD-L-isti presedintele Ligii Alesilor Locali, fara nici o sedinta si fara ca primarii sa stie, doar s-au trezit la o sedinta de BPJ ca e nominalizat pe aceasta functie, cand s-a facut prezenta.

In Oradea consilierii PSD au ordin sa se opuna proiectelor propuse de primarul PNL (chiar daca acel proiect este benefic pentru Oradea) si asta nu face decat sa atraga ura locuitorilor municipiului.

Din 2016 pana in present in PSD Bihor nu a mai existat nici o activitate, nici o sedinta in teritoriu, Mang merge doar la cate o zi a comunei, insotit de 2-3 oameni.

Primarii PSD negociaza deja cu PNL si Pro Romania si vor pleca daca nu se va schimba actual conducere a PSD Bihor care dintr-o organizatie cu multi membrii a ajuns, sub conducerea lui Ioan Mang la scadere puternica a numarului membrilor si la atragerea antipatiei locuitorilor judetului asupra PSD Bihor. Doar critica, fara proiecte pentru judet!

Cu respect,
Membru BPJ Bihor