Șase bihoreni s-au ales cu dosare penale, la finele săptămânii trecute, după ce au fost depistați de polițiștii rutieri că au condus sub influența alcoolului. Cea mai mare concentrație alcoolică, de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, a avut-o un bărbat din localitatea Peștiș.

Potrivit IPJ Bihor, vineri, 4 septembrie a.c., la ora 06.42, pe strada Mareşal Averescu din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 53 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot vineri, 4 septembrie a.c., la ora 16.15, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un  autoturism neînmatriculat și având o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 5 septembrie a.c., la ora 18.30, pe drumul comunal 171, în localitatea bihoreană Ortiteag, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din localitatea Peștiș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, 5 septembrie a.c., la ora 23.43, pe D.N.76, în localitatea bihoreană Lunca, polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din localitatea Vașcău, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, sâmbătă, 5 septembrie a.c., la ora 23.45, pe strada Vasile Lucaciu din municipiul Beiuș, polițiștii rutieri din Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din comuna Finiș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, 6 septembrie a.c., la ora 14.32, în localitatea bihoreană Voivozi, un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism, a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime.

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotetst, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.