Un neurolog a dezvăluit cât de mult sau de puțin putem sta pe rețelele sociale în fiecare zi, avertizând că simplul gest de dat mai departe „paginile”, pentru a vedea altceva, ne poate provoca mari probleme.
Rachelle Summers este un expert medical, care-și face cunoscute cunoștințele pe TikTok, pentru a-i informa pe oameni cu privire la anumite practici ale lor ce pot avea repercusiuni asupra sănătății lor. Recent le-a spus celor peste 500.000 de urmăritori ai ei că perioada de timp optimă pentru a sta pe internet zilnic – dacă vrei să-ți menții creierul funcționând perfect, nu trebuie să stai mai mult de… 30 de minute pe zi pe rețelele sociale!
La ce riscuri te expui dacă ai un nivel ridicat de zahăr și grăsimi în sânge. Descoperirea tulburătoare făcută de specialiști
Ea susține că folosirea în exces a platformelor Facebook, Instagram, TikTok și X (fostul Twitter) pot fi de vină pentru apariția depresiei și a anxietății în viața noastră. „Un studiu ne recomandă limitarea folosirii rețelelor sociale la numai 30 de minute pe zi și, dacă ne restricționăm la doar atât, putem să începem să observăm îmbunătățiri în privința singurătății pe care a simțim, a depresiei sau anxietății noastre”, a explicat aceasta.
Ca să îți dai seama dacă folosești sau nu în exces rețelele sociale, trebuie să-ți urmărești somnul, dar și dispoziția zilnică pe care o ai și dacă te poți concentra la ceva anume sau întâmpini probleme cu atenția. Neurologul a declarat că, dacă dormi prost, sau experimentezi acea „ceață pe creier”, e clar că stai prea mult pe internet.
Depresia mascată, care se poate ascunde în spatele unei fețe zâmbitoare: 7 simptome puțin cunoscute, potrivit unui psiholog
„Cum te simți? Ai anxietate, depresie, te simți singur sau stresat? Ai observat cumva la tine vreu disconfort fizic precum ochi uscați sau dureri de cap?”, ne întreabă expertul medical. Mai mult, trebuie să fii cu ochii în patru ca să observi dacă nu cumva începi să ignori relațiile pe care le ai cu oamenii în viața reală. Este și acesta un mare semn de alarmă.
Evident că, dacă descoperi asemenea semne la tine, e timpul să reduci perioada petrecută online zilnic cu măcar 20%. La asemenea postare, neurologul a primit multe comentarii, în care oamenii acuzau tot felul de probleme – de la acea ceață nejustificată pe creier, la lipsa atenției în momentele-cheie ale zilei, etc.