Firma Construcții Bihor SA continuă lucrările la parcarea subterană din strada Independenței,  pe axul 1-7 dinspre statuia lui Mihai Eminescu. Până în prezent s-a turnat radierul, au fost montate sistemele de drenaj ale apei și a fost turnată pardoseala finală a parcării, care a fost elicopterizată cu cuarț.

„Acum se lucrează la structura perimetrală a parcării, se toarnă efectiv pereții construcției parcării. Între peretele mulat și peretele efectiv al parcării a fost montat un strat de hidroizolație pe bază de bentonită. De săptămâna viitoare vor începe lucrările și în partea centrală a parcării, de la axul 8 până la axul 16. Până la finalul anului viitor, parcarea urmează să fie finalizată”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Parcarea de pe strada Independenței va fi o construcție pe trei nivele subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri. Lucrările au fost reluate în luna septembrie a acestui an. În urma celor două hotărâri de consiliu și a licitației care s-a desfășurat în luna august 2018, s-a modificat suma aferentă construcției parcării, valoarea totală a contractului fiind de 35.955.337 lei. Totodată firma RCS&RDS și-a dat acordul ca Primăria Oradea să folosească gratuit piațeta de deasupra parcării, care va fi construită după finalizarea acesteia și care va deveni un spațiu de utilitate publică.