În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari,muște,etc.) în faza de adult și larve, Primăria Oradea anunță locuitorii că în perioada 09.07.2019 – 10.07.2019 și 11.07.2019 – 12.07.2019 (două treceri) se execută prin tratament la sol, lucrarea de dezinsecție – etapa a IV-a, în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție sunt:

K-OTHRINE PROFI EC 250 – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți (inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika) și VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare care se va comunica prin presă.

Totodată, Primăria Oradea solicită tuturor deținătorilor de terenuri cu vegetație – grădini, livezi, terenuri virane, să execute de asemenea operațiuni specifice de dezinsecție concomitent cu operațiunile de dezinsecție desfășurate de municipalitate prin operatorul licențiat S.C Coral Impex S.R.L.

În acest sens, deținătorii de terenuri vor contacta operatorul licențiat S.C Coral Impex S.R.L pentru a desfășura această activitate.

„Menționăm că Municipiul Oradea are obligația de a presta această activitate numai în spațiile publice, dar insectele (muște, țânțari etc.) migrează și pe domeniile private ale cetățenilor, iar dacă pe aceste spații nu se efectuează operațiuni de dezinsecție, operațiunea de ansamblu nu poate avea un rezultat satisfăcător. Primăria Oradea solicită totodată cetățenilor să asigure cosirea vegetației cel puțin o dată pe lună pe perioada sezonului cald, deoarece vegetația abundentă favorizează apariția țânțarilor”, precizează Mircea Stejeran – şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.