Azi, 14 februarie 2019, în sala festivă „Traian Moşoiu”, Primăria Oradea, prin Compartimentul de Stare Civilă, în baza HCL nr.68/2008, a organizat prima festivitate de premiere din anul 2019 a familiilor care au împlinit  50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea.

Cu această ocazie au fost invitate 53 de familii care şi-au sărbătorit „Nunta de Aur”. Acestea au fost felicitate de viceprimarul Florin Birta, prin acordarea unei diplome de fidelitate, însoţită de un premiu în bani în cuantum de 500 lei.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi alături de dumneavoastră. Iată-ne într-o zi specială, o zi în care este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților, într-un moment special, un an în care dumneavoastră sărbătoriți 50 de ani de căsătorie. Ce poate fi mai frumos decât să vă reîntâlniți aici la Primărie, unde acum 50 de ani v-ați unit destinele? De fiecare dată când oficiez cununii în calitate de viceprimar, le spun tinerilor care se căsătoresc să-și aducă aminte cu drag și cu emoție de ziua în care se căsătoresc și cred că dumneavoastră sunteți în măsură să vă aduceți aminte cu emoție, cu dragoste și cu mare drag de ziua în care ați spus „da”, de ziua în care ați început o nouă viață împreună. Sunteți un exemplu pentru noi, pentru cei mai tineri, mai ales în ziua de azi, când instituția căsătoriei nu mai este ceea ce era mai demult și de aceea vă mulțumim pentru că sunteți părinții noștri, sunteți bunicii noștri și ne îndrumați în viață. Vă felicit pentru acest lucru, vă urez „La mulți ani”, în numele meu personal, în numele domnului primar Ilie Bolojan și al Primăriei Oradea. Vă doresc în continuare multă sănătate, să aveți o viață liniștită și Dumnezeu să fie cu dumneavoastră”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Primăria Oradea reamintește cetăţenilor municipiului Oradea că, în conformitate cu HCL nr.867/2005, se acordă un premiu în bani  în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Oradea.

Compartimentul de Stare Civilă primeşte în continuare cereri la camera 12, parter, în clădirea primăriei. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0259/408824.