Primăria Municipiului Beiuș va depune un proiect la Minsiterul Culturii pentru renovarea clădirii cinematografului din localitate. Cetățenii au la dispoziţie o lună de zile pentru a face propuneri în ceea ce priveşte destinaţia imobilului.
 
 
 
„Noi am bugetat proiectul de reabilitare. Sunt 400 milioane de lei vechi, care probabil nu se vor cheltui, pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Proiectul trebuie depus până la 1 noiembrie, iar partea noastră de cofinanţare este de 2%.” a declarat Petru Mlendea, primarul liberal al municipiului Beiuș.
 
Pornind de la OUG 76 din 19.07.2018, Guvernul României oferă posibilitatea de a fi finanţate lucrări la monumentele de artă, dar şi la cele cu tentă culturală, aflate în administrarea autorităţilor locale. Pe baza sugestiilor, se va întocmi o notă conceptuală, ce va fi predată proiectantului.
 
Sugestiile pot fi trimise pe adresa de e-mail a primăriei, [email protected], se pot depune personal sau se pot trimite prin poștă la adresa P-ța Samuil Vulcan nr. 14, Beiuș, cod poștal 415200. Toate documentele primite vor fi supuse dezbaterii în ședința Consiliului Local al municipiului Beiuș.