În cursul zilei de miercuri, 9 Octombrie, după fix 7 zile de la momentul în care cei 7 membri ai Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea au depus la Prefectură o petiție, prefectul județului Bihor a respins respectiva petiție.

În cazul în care prefectul ar fi dat curs cererii înaintate de cei 7, aplicarea HCJ ar fi fost suspendată de drept, conform Legii contenciosului administrativ. Însă Mihaiu a declarat că, potrivit juriştilor Prefecturii, Hotărârea CJ Bihor privind revocarea CA a fost legală, dar nici nu a dorit să implice instituţia într-o chestiune care, de fapt, ţine de interesul personal al celor 5 membri revocaţi: „Nu am vrut să implic Instituţia Prefectului într-o chestiune în care există un interes al unor persoane. De altfel, aceste persoane, dacă doresc, au posibilitatea să conteste ele în contencios Hotărârea de Consiliu Judeţean”.

Astfel, membrii CA-ului Aeroportului Oradea îşi pierd funcţiile, conform HCJ adoptate pe 28 septembrie la inițiativa consilierilor PNL şi votate cu sprijinul consilierilor ALDE, cu toată opoziţia consilierilor UDMR şi PSD.

Citiți și Consiliul de Administrație de la Aeroportul Oradea demis. Istoria unei catastrofe.

Decizia prefecturii vine la momentul potrivit având în vedere faptul că membrii CA-ului demis voiau ca tot ei să organizeze un nou concurs pentru selectarea viitorului manager al Aeroportului. Bimbo Szuhai anunțase intenția de a forma o nouă comisie de concurs, care chipurile la recomandarea şefului CJ, Pasztor Sandor, să fie formată din 11 membri – reprezentanţi ai unor structuri din cele mai diverse, de la CJ, Prefectură şi Primăria Oradea până la Agenţia de Management al Destinaţiei, Camera de Comerţ sau Universitate.

Având în vedere că această componență a comisiei de selecție nu a fost dezbătută în plenul CJ Bihor şi nici aprobată, aplicarea ei ar fi fost ilegală. Primăria Oradea a sesizat acest fapt, iar ca atare a comunicat că nu îşi desemnează niciun reprezentant în noua super-comisie de concurs atâta timp cât ea este alcătuită de către CA-ul demis.