Lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a obţinut Locul I la etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie desfăşurată în perioada 01.08 – 02.08.2019, în municipiul Alba Iulia.

 

Concursul, la startul căruia s-au aliniat echipele reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Alba,
Arad,
Bihor, Hunedoara şi Timiş, a constat în parcurgerea celor patru probe specifice: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Echipa Inspectoratului
pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, formată din plutonier adjutant Bokra Ionel, plutonier adjutant Pop Szabolcs, plutonier adjutant Popa Octavian,
plutonier major Banoş Laszlo, plutonier major Lazoc Cătălin, plutonier major Ardelean Ioan, plutonier major Oprean Cristian,
plutonier Negrean Vlad, sergent major Duca Sergiu, sergent major Suciu Paul și sergent major Motoșan Petru, antrenată de plutonier major Eder Florin şi coordonată de instructorul sportiv, sublocotenent Flore Mihai și de şeful de lot, comandantul Detaşamentului de Pompieri Marghita, locotenent-colonel Sfechiş Vasile, a reuşit să se claseze pe locul I la toate cele patru probe.

În cadrul aceleiaşi competiţii, palmaresul pompierilor militari bihoreni s-a îmbogăţit cu încă patru premii, în clasamentul individual,
la proba „Scara de fereastră”,
plutonier major Oprean Cristian (Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea) obţinând Locul I și plutonier major Ardelean Ioan (Stația de Pompieri Săcueni), locul III, iar la proba „Pista cu obstacole pe 100 metri”, prima treaptă a podiumului a fost ocupată de plutonier major Banoş Laszlo (Detaşamentul de Pompieri Marghita), iar cea de-a doua de plutonier major Oprean Cristian (Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea).

În clasamentul final al concursului, locul II i-a revenit echipei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, iar locul III a fost ocupat de lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

La etapa finală a competiţiei, ce se va desfăşura la Bacău, în intervalul 27.08. – 30.08.2019, vor participa cele zece echipe calificate în urma desfăşurării etapei a III-a zonale, respectiv lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, echipa gazdă din acest an.