Lucrările la obiectivul de investiție „Construire pod peste Crișul Repede între strada Plevnei și strada Szigligeti Ede” sunt în desfășurare, până în prezent fiind realizate culeele și radierele de pe ambele maluri. Podul Centenarului urmează să fie inaugurat la 1 decembrie 2018.

 

Confecția metalică a Podului Centenarului a fost finalizată, aceasta urmând să fie montată în cursul săptămânii viitoare, după ce Administrația Bazinală de Apă Crișuri va finaliza lucrările la consolidarea malului stâng, în aval de Primărie. Greutatea structurii metalice a podului este de 340 de tone, podul urmând să aibă o singură deschidere de aproximativ 75 de metri între cele două maluri. Lucrările de consolidare a malului și cele de realizare a Podului Centenarului sunt conexate, montarea construcției metalice a podului putând fi realizată doar după finalizarea consolidării malului; în caz contrar, montarea podului ar bloca rampa de coborâre care trece pe sub pod.

„Mulțumim Administrației Bazinale de Apă Crișuri și constructorului care realizează lucrările de consolidare a malului stâng al Crișului Repede și promenada, întrucât aceste lucrări s-au corelat cu lucrările care se efectuează la Podul Centenarului, fără un deranj reciproc”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Totodată astăzi, 3 septembrie, comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat, la solicitarea Freyrom Procons Group, închiderea circulației rutiere pe străzile Sf. Apostol Andrei – între străzile B.P.Hașdeu și Ady Endre, pe strada Ady Endre – între străzile Roman Ciorogariu și Moscovei și pe strada Szigligeti Ede, în perioada 04 – 16 septembrie. Circulația va fi închisă pentru  execuția lucrărilor la girația de pe malul drept, în cadrul obiectivului „Construire pod peste Crișul Repede între strada Plevnei și strada Szigligeti Ede”.

Valoarea totală a investiției este de 12.648.758, 56 lei cu TVA inclus. Lungimea totală a podului va fi de 79,61 metri iar lățimea de 18 metri.